Izvor: Radio 021, 07.Jul.2020, 20:33

VIDEO: Protest u Beogradu zbog najave uvođenja policijskog časa

Nekoliko stotina građana protestuje kod Skupštine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju "lopovi" i "izlazite napolje".

Protest je počeo nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je te mere najavio.

Pojedini učesnici skupa pište, pojedini duvaju u vuvuzele i lupaju šerpe. Saobraćaj u ulici Kneza Miloša je blokiran, a građani i dalje pristižu.

Kod Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nalaze se jake policijske snage.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" počela je da protestuje ispred Predsedništva Srbije, uz poruke vlastima - "Ubice".

"Posle neodgovornog ponašanja vrha vlasti, zataškavanja stvarnih razmera epidemije, divljačkih bakljada po krovovima naših zgrada od strane sluga režima, organizovanja farse od izbora, dozvole za održavanje sportskih utakmica sa masovnim prisustvom i postizbornih slavlja farse od izbora, jasno je da je diktatorska vlast najodgovornija za porast broja obolelih i veliki broj smrtnih slučajeva od koronavirusa", navode u Inicijativi.

Ne davimo Beograd poručuje predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom režimu da su najviše odgovorni za posledice odluka koje su ugrozile brojne živote i zdravstveni sistem dovele pred kolaps. "A mere koje su najavljene samo su alibi i služe za zataškavanje nesposobnosti vlasti i njihovog igranja sa životima građana i građanki Srbije. Nećemo stati dok ne budete odgovarali za svoja nedela", navodi Ne davimo Beograd.

Kako dodaju, oni neće pozivati građane na skup, zbog rizika usled epidemije, te im poručuju da procene sami. Uputili su se ka Skupštini Srbije gde se priključuju još jednom skupu koji organizuje inicijativa "Čuvari/ke vatre".

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Beogradu situacija alarmantna zbog virusa korona, te da od sutra počinje da važi zabrana svakog okupljanja više od pet ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, a od petka do ponedeljka policijski čas.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Beograd: Počeo protest SzS; Veselinović: Biće ovo duga noć

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2020, 18:22

U Beogradu je oko 18 časova počeo protest Saveza za Srbiju (SzS) zbog kako su naveli, "iživljavanja vlasti nad građanima" i najavljenog uvođenja policijskog časa u glavnom gradu zbog rasta broja inficiranih koronavirusom...Na platou ispred Filozofskog fakulteta okupilo se stotinak građana kojima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.