Vesti

0

Beograd: Počeo protest SzS; Veselinović: Biće ovo duga noć

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Beograd: Počeo protest SzS; Veselinović: Biće ovo duga noć

Na platou ispred Filozofskog fakulteta okupilo se stotinak građana kojima se u 18 časova iz pravca Vasine ulice, priključila grupa od oko stotinak pripadnika Dveri predvođenih liderom tog pokreta Boškom Obradovićem.

Od lidera Saveza za Srbiju, protestu prisustvuju i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Janko Veselinović iz Pokreta za preokret.

Veselinović je agenciji Beta rekao da će se posle uvodnog obraćanja, učesnici skupa uputiti ka Predsedništvu Srbije.

"Ovo će biti duga noć", kazao je Veselinović.

Obraćajući se okupljenima, Veselinović je zatražio hitno imenovanje "depolitizovanog" Kriznog štaba za suzbijanje epidemije, odgovornost policijskih i rukovodilaca Žandarmerije zbog kako je rekao, "brutalne primene sile" nad građanima na sinoćnjem protestu u Beogradu kao i hitno puštanje uhapšenih građana i "objektivno" izveštavanje RTS o tom protestu.

"Ovaj Krizni štab je izgubio poverenje zbog dirigovanog odlučivanja Aleksandra Vučića. Svi članovi štaba treba da odgovaraju a njega više ne mogu da čine Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević i Branimir Nestorović već stručnjaci poput Zorana Radovanovića i Radeta Panića", rekao je Veselinović.

Zatražio je da se utvrdi odgovornost direktora policije Vladimira Rebića i načelnika beogradske policije i Žandarmerije koje je optužio da su "komandovali sinoćnim brutalnim prebijanjem građana".

Ocenio je da je "ceo svet" sinoć video "brutalnost policije i parapolicije" tokom protesta u Beogradu.

"Narod neće da trp laž i brutalnost", dodao je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Nakon obraćanja, lideri SzS se su uputili ka Predsedništvu Srbije gde će po Veselinovićevim rečima, biti održan protest građana.

"Mi protestom ne upravljamo već građani. Tražimo ispunjenje zahteva, ali nećemo biti ni na prvoj liniji ni na začelju", rekao je Veselinović.

Protestu prisustvuju i lider Narodne stranke Vuk Jeremić i lider DS Zoran Lutovac.

Ispred Doma Narodne Skupštine Srbije oko 18:30 počeo je protest na koji iz raznih pravaca dolaze stotine uglavnom mladih ljudi, a iz parka Skupštine izlaze snage policije sa opremom za razbijanje demonstracija.

Saobraćaj Bulevarom kralja Aleksandra i Trgom Nikole Pašića je onemogućen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR