Izvor: Radio 021, 24.Maj.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Privedeni građani koji su branili iseljenje porodice Mandić

Građane i aktiviste Združene akcije "Krov nad glavom", koji su danas branili iseljenje porodice Mandić u Ulici Nikole Tesle 10 privela je policija, mada je izvršenje odloženo.

Ova grupa je okačila snimak događaja na društvenoj mreži Fejsbuk i saopštila da je komandir policije od prvog kontakta sa aktivistima koji su kao i uvek mirno stajali ispred kapije doma porodice Mandić, bio jako neprijatan, vikao je, pretio je upotrebom sile i oduzimanjem telefona.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Zatim je rekao da će svi biti pohapšeni i pozvao maricu i interventnu jedinicu. Nakon pola sata je rečeno da se izvršenje odlaže, ali da svi okupljeni moraju u policiju da daju izjave, a zatim su svi uvedeni u maricu. Podsećamo medije da se jutros u Novom Sadu dogodilo trostruko ubistvo i da policija sa dugim cevima na ulicama proverava vozila, pa postavljamo i pitanje da li je izvršenje i oduzimanje doma porodici Mandić od strane izvršitelja Vujadina Masnikose trenutno važnije od pronalaženja počinioca trostrukog ubistva", navode iz Združene akcije "Krov nad glavom".

Kako za 021 kaže Miran Pogačar iz Združene akcije "Krov nad glavom", njima su policajci rekli da će ih privesti i pisati krivične prijave, a privedeno je ukupno 17 građana.

"Mi nismo pružali nikakav otpor, niti smo ometali policijsku intervenciju, tako da ne verujem da ima osnova da Tužilaštvo deluje. Posle izvesnog vremena kad smo dali izjave, oni su nas pustili", navodi on.

Aktivisti su saopštili da su branili iseljenje porodice jer još uvek čekaju na odgovor Apelacionog suda na žalbu na postupak iseljenja. Kako su pojasnili, Mandićeve su već dva puta pokušali da isele, a bez doma su ostali zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa sa investitorom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.