VIDEO: Premijera bolivudskog filma Ratnik koji je sniman i u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Premijera bolivudskog filma "Ratnik" koji je sniman i u Novom Sadu

Bolivudski film "Ratnik", koji je tokom prošle godine delom sniman na lokacijama u Beogradu i Novom Sadu u saradnji sa srpskom produkcijskom kućom "Clockwork Film", biće premijerno prikazan srpskoj publici danas u Jugoslovenskoj kinoteci.

Film "Ratnik" je priča o trijumfu i snazi ljudskog duha, bazirana na istinitom događaju o sportisti koji je na vrhuncu svoje karijere doživeo nesreću. Nakon povrede je ostao paralizovan, a lekari su prognozirali da su male šanse da ikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ponovo prohoda. Zahvaljujući odlučnosti, snazi volje i ogromnoj strasti prema sportu, Sandip ne samo da je ponovo prohodao, već se vratio u nacionalni tim snažniji nego ikad.

Film je producirao "Sony Pictures Networks Production", a producent Pranjal Kandhdija je specijalno za ovu priliku došao u Beograd.

Reditelj filma je Šad Ali, dok uloge u filmu tumače bolivudske zvezde Diljit Dosanjh, Tapsee Pannu, Angad Bedi, Vijay Raaz.

Film "Ratnik" je samo jedan u nizu bolivudskih hitova koji je produkcija "Clockwork Film" realizovala u Srbiji.

"Imali smo sreću da u protekle četiri godine radimo sa velikim glumačkim i rediteljskim imenima. Do sada je kroz naše projekte Srbiju posetilo više od 2.000 filmskih radnika i drago nam je da su našu zemlju zapamtili kao zemlju iskusnih filmskih profesionalaca i srdačnih ljudi koji imaju veliko poštovanje prema filmu, a kome snažnu podršku pružaju i državne institucije", izjavio je producent Aleksandar Conić.

Dolazak stranih produkcija, prema njegovim rečima, pruža šansu gradovima da od filmske industrije zarađuju milione, poput nekih drugih gradova u okruženju.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je u filmu angažovano 30 srpskih paraolimpijaca kroz saradnju sa Paraolimpijskim komitetom Srbije. Srpski paraolimpijci su pokazali profesionalizam i talenat, ne samo vrhunskih sportista, već i glumaca, ističu producenti.

Indijske filmove, koji su u prethodne četiri godine snimani u Srbiji, videlo je više od 70 miliona gledalaca.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.