Izvor: Radio 021, 21.Jan.2021, 14:18

VIDEO: Požar u najvećoj fabrici vakcina na svetu

U indijskoj fabrici vakcina "Serum Institute of India", najvećem proizvođaču vakcina na svetu, danas je izbio požar, ali mediji navode da proizvodnja vakcina protiv kovida19 nije pogođena.

Indijske televizije prikazuju ogroman oblak dima iznad fabrike u mestu Pnue na zapadu zemlje, gde se sada proizvode milioni doza vakcine protiv korona virusa Kovišild, koju su razvili Astrazeneka i Oksford.

Požar je, međutim, prema TV izveštajima, izbio na gradilištu koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je dalje od pogona za proizvodnju vakcina.

"Instalacija za proizvodnju vakcina nije zahvaćena i to neće pogoditi proizvodnju", rekao je za Frans pres jedan izvor iz Instituta, navodeći da je požar izbio u novoj fabrici u izgradnji.

Vatrogasni zvaničnik rekao je za Frans pres da su poslali šest ili sedam vatrogasnih vozila na mesto požara i da za sada nemaju dodatne detalje o razmeri požara i o mogućim povređenima.



Početkom januara dve vakcine odobrene su po hitnom postupku u Indiji. U pitanju su Kovišild, koju su razvili Astrazeneka i univerzitet Oksford, a koju proizvodi "Serum Institute of India", i Kovaksin koju proizvodi lokalna firma Barat Biotek.

Indija je u subotu pokrenula jednu od najambicioznijih kampanja vakcinacije na svetu sa ciljem da vakciniše 300 miliona ljudi do jula.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.