FOTO, VIDEO: Požar u najvećoj fabrici vakcina na svetu, pet žrtava

U indijskoj fabrici vakcina "Serum Institute of India", najvećem proizvođaču vakcina na svetu, danas je izbio požar, ali mediji navode da proizvodnja vakcina protiv kovida19 nije pogođena.
FOTO, VIDEO: Požar u najvećoj fabrici vakcina na svetu, pet žrtava
Foto: FoNet/AP
Mediji navode da je devet osoba preminulo.
 
Indijske televizije prikazuju ogroman oblak dima iznad fabrike u mestu Pnue na zapadu zemlje, gde se sada proizvode milioni doza vakcine protiv korona virusa Kovišild, koju su razvili Astrazeneka i Oksford.
 
Požar je, međutim, prema TV izveštajima, izbio na gradilištu koje je dalje od pogona za proizvodnju vakcina.
 
 
"Instalacija za proizvodnju vakcina nije zahvaćena i to neće pogoditi proizvodnju", rekao je za Frans pres jedan izvor iz Instituta, navodeći da je požar izbio u novoj fabrici u izgradnji.
 
Vatrogasni zvaničnik rekao je za Frans pres da su poslali šest ili sedam vatrogasnih vozila na mesto požara.
 
 
Početkom januara dve vakcine odobrene su po hitnom postupku u Indiji. U pitanju su Kovišild, koju su razvili Astrazeneka i univerzitet Oksford, a koju proizvodi "Serum Institute of India", i Kovaksin koju proizvodi lokalna firma Barat Biotek.
 
Indija je u subotu pokrenula jednu od najambicioznijih kampanja vakcinacije na svetu sa ciljem da vakciniše 300 miliona ljudi do jula.
  • Deoničar

    21.01.2021 18:39
    Akcija odmazde
    Počele su borbe za tržište ali sada bez rukavica.
    Tužno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet