Izvor: Radio 021, 21.Jan.2021, 08:05

VIDEO: Poljski demonstranti gađali policiju grudvama, ona im uzvratila suzavcem

Poljakinje, koje su se odazvale na poziv Opštepoljskog štrajka žena, ali i antifašisti i privrednici nezadovoljni "lokdaunom" zbog pandemije, juče su protestovali u Varšavi gađajući grudvama policiju koja je pokušavala da ih legitimiše i rastera.

Policajci su odgovorili suzavcem, a organizatori saopštili da je uhapšeno četvoro demonstranata.

Policija je upozoravala da su demonstracije nelegalne jer nisu prijavljene i da su na snazi sanitarne mere. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Demonstranti su skandirali "Imamo pravo da protestujemo", "Ovo je rat", "Skini uniformu, izvini se majci", "Policija lomi zakon i ruke ženama", "Varšava slobodna bez fašizma", a bilo je i zastava u bojama duge i zastava EU.

Takie sceny teraz na rondzie Dmowskiego. pic.twitter.com/xnt485Oxkj

— Dawid Krawczyk (@DJKrawczyk) January 20, 2021
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.