Izvor: Radio 021, 31.Maj.2020, 08:23

VIDEO: Parižani nakon 11 nedelja karantina pohrlili u parkove

Glavni grad Francuske je među poslednjima u zemlji ublažio mere zabrane kretanja, pa su Parižani ovog vikenda pohrlili u parkove.

Parižani su izašli u prirodu nakon skoro jedanaest sedmica karantina.

Svesni toga koliko su građani nestrpljivi, a i zbog najave da će temperatura za vikend preći 28 stepeni, gradske vlasti su odlučile da otvore parkove pre, kako je to bilo planirano, 2. juna.

Gradonačelnica Pariza Ani Hidalgo, koju očekuje ponovni izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sledećeg meseca, pritisnula je vlasti da ponovo otvore parkove, nakon što je 11. maja proglašeno ublažavanje mera u celoj zemlji.



S prvim zracima sunca, u subotu ujutro su se ispred kapije parka Bit-Šamon stvorili redovi izletnika s korpama za piknik, izvestili su francuski mediji.

U Parizu, jednom od najgušće naseljenih gradova u Evropi, i dalje je na snazi mera fizičke distance i nošenje maski čak i u parkovima, a vlasti nastavljaju pomno da prate porast infekcija.



U Francuskoj je ukupno zaraženo 188.625 građana, a preminulo je skoro od 29.000 obolelih. U bolnicama se trenutno nalazi 14.380 obolelih.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.