VIDEO: Parižani nakon 11 nedelja karantina pohrlili u parkove

Glavni grad Francuske je među poslednjima u zemlji ublažio mere zabrane kretanja, pa su Parižani ovog vikenda pohrlili u parkove.
Parižani su izašli u prirodu nakon skoro jedanaest sedmica karantina.
 
Svesni toga koliko su građani nestrpljivi, a i zbog najave da će temperatura za vikend preći 28 stepeni, gradske vlasti su odlučile da otvore parkove pre, kako je to bilo planirano, 2. juna.
 
Gradonačelnica Pariza Ani Hidalgo, koju očekuje ponovni izbor sledećeg meseca, pritisnula je vlasti da ponovo otvore parkove, nakon što je 11. maja proglašeno ublažavanje mera u celoj zemlji.
 
 
S prvim zracima sunca, u subotu ujutro su se ispred kapije parka Bit-Šamon stvorili redovi izletnika s korpama za piknik, izvestili su francuski mediji.
 
U Parizu, jednom od najgušće naseljenih gradova u Evropi, i dalje je na snazi mera fizičke distance i nošenje maski čak i u parkovima, a vlasti nastavljaju pomno da prate porast infekcija.
 
 
U Francuskoj je ukupno zaraženo 188.625 građana, a preminulo je skoro od 29.000 obolelih. U bolnicama se trenutno nalazi 14.380 obolelih.
  • Limun

    31.05.2020 13:01
    otkud sad karantin u Francuskoj???? Zar nismo samo mi bili zatvoreni i kako sad to pohrlili u park??? Zar nismo samo mi stoka koja je pohrlila mođu ljude????
    Ništa ne razumem bio sam ubeđen da smo samo mi imali mere samo mi imali karantin i da smo samo mi stoka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.