VIDEO: Otvoren Diznilend u Šangaju, posetioci čekali na kiši da se provozaju

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2016, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Otvoren Diznilend u Šangaju, posetioci čekali na kiši da se provozaju

Američka kompanija "Volt Dizni" otvorila je danas veliki tematski park u Šangaju.

Otvaranje 5,5 milijardi dolara vrednog tematskog parka, koji predstavlja jednu od najvećih inostranih investicija u Kini ikada, dolazi u trenutku kada je rast druge najveće svetske ekonomije pao na najniži nivo za četvrt veka.

U kišom natopljenom parku, hiljade ljudi je čekalo u ogromnim redovima, u nadi da će biti među prvima koji će se provozati na atrakcijama, kao što je futuristički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rolerkoster.

"Šangaj Diznilend" je šesti zabavni park američke kompanije u svetu i prvi u kopnenom delu Kine, jer već postoji jedan u Hongkongu.

Prvi radovi na ovom projektu su počeli 2011. godine, a šangajski tematski park se sada proteže na oko 3,9 kvadratnih kilometara.

<br />

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pogled unutar novog Diznilenda u Šangaju: Zabava i raskoš vredna 5,5 milijardi dolara

Izvor: Blic, 17.Jun.2016, 11:58

Američka kompanija "Volt Dizni" otvorila je danas veliki tematski park u Šangaju, drugi u Kini i šesti na svetu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.