Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 12:32

VIDEO: Objavljen usporen 4K snimak eksplozije u Bejrutu

Drugi dan zaredom traju nasilni antivladini protesti u Bejrutu čiji je povod razorna eksplozija u bejrutskoj luci u utorak.

U eksploziji više od 2.000 tona amonijum nitrata u bejrutskoj luci u utorak poginulo je najmanje 158 ljudi, a povređeno je više od 6.000. Uništene su cele gradske četvrti, mnoga preduzeća i važni silosi žita.

Snažni udar uništio je vrata i prozore širom grada i mnoge zgrade ostavio praznim. Uništenje je sezalo i do deset kilometara od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << luke.

"Al Arabija" je sada objavila novi, usporeni snimak eksplozije u 4K rezoluciji koja pokazuje svu silinu udara.



Oko 300.000 ljudi, što je više od 12 odsto stanovnika Bejruta, ne može da se vrati svojim kućama zbog posledica eksplozije. Više od četvrtine ljudi koji su morali da odu iz svojih domova su deca, a reč je njih oko 80.000.

Razorna sila eksplozije napravila je krater dubok čak 43 metra, a spasilački timovi još tragaju za nestalima kojih je oko 60.

Eksplozija je pogodila Liban u vreme duboke ekonomske krize i pandemije virusa korona.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Usporeni 4K snimak eksplozije u Bejrutu i šta bi bilo da se dogodila u našim krajevima (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 10.Avg.2020

Već dva dana zaredom Bejrut potresaju nasilne demonstracije, a glavni povod građanskih nemira je katastrofalna eksplozija koja se dogodila u tom gradu prošlog utorka.. Više od 2.000 tona amonijum nitrata eksplodiralo je u bejrutskoj luci, kada je poginulo najmanje 158 ljudi, a povređeno više od...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.