VIDEO: Objavljen usporen 4K snimak eksplozije u Bejrutu

Drugi dan zaredom traju nasilni antivladini protesti u Bejrutu čiji je povod razorna eksplozija u bejrutskoj luci u utorak.
U eksploziji više od 2.000 tona amonijum nitrata u bejrutskoj luci u utorak poginulo je najmanje 158 ljudi, a povređeno je više od 6.000. Uništene su cele gradske četvrti, mnoga preduzeća i važni silosi žita.
 
Snažni udar uništio je vrata i prozore širom grada i mnoge zgrade ostavio praznim. Uništenje je sezalo i do deset kilometara od luke. 
 
"Al Arabija" je sada objavila novi, usporeni snimak eksplozije u 4K rezoluciji koja pokazuje svu silinu udara. 
 
 
Oko 300.000 ljudi, što je više od 12 odsto stanovnika Bejruta, ne može da se vrati svojim kućama zbog posledica eksplozije. Više od četvrtine ljudi koji su morali da odu iz svojih domova su deca, a reč je njih oko 80.000.
 
Razorna sila eksplozije napravila je krater dubok čak 43 metra, a spasilački timovi još tragaju za nestalima kojih je oko 60.
 
Eksplozija je pogodila Liban u vreme duboke ekonomske krize i pandemije virusa korona. 
  • Neko

    11.08.2020 09:23
    Jos jena iluzija
    Ako bolje pogledate snimak videcete da epicentar eksplozije nema veze sa pozarom. Po meni, ovo je jos jedna diverzija iz verovatno politickih razloga.
  • Dejan

    10.08.2020 21:57
    i juu
    Kad nekom ne mozes objasniti onda bolje crtati, gledaj punisa sine : https://www.youtube.com/watch?v=za5ahiagJ9w
  • Puniša

    10.08.2020 21:01
    ...
    @Dejan
    Dizel nije zapaljiv tako lako kao benzin, čisto da znaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet