Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020, 14:30

VIDEO Mladić kojeg je pendrečila grupa policajaca: Nisam znao šta mi se događa

Beogradski centar za ljudska prava podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika koji su 8. jula učestvovali, kako naglašavaju, u zlostavljanju Stefana Miletića.

Video snimak na kojem se vidi kako grupa policajaca pendreči Miletića brzo se raširio društvenim mrežama, a građani su osudili ovaj čin policijske brutalnosti.

Centar je takođe podneo inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kontrole rada MUP-a, a Stefanu Miletiću obezbedio pregled lekara specijaliste sudske medicine čiji izveštaj će biti dostavljen Tužilaštvu i Zaštitniku građana.

"Bili smo kod hotela Moskve, hteli smo da krenemo ka Skupštini, ali nam kordon to nije dozvolio. Mi smo čekali da li će da se skloni, sam sam u jednom trenutku krenuo, drugovi su ostali iza. U tom trenutku sam video samo da se zatrčao kordon Žandarmerije. Mislio sam da mogu lako da se okrenem, zarotirao sam se na desno, i video da iza mene nema nikog, da je sve prazno... U tom trenutku sam video dva policajca od kojih me je jedan odmah udario pendrekom u glavu i tu sam pao", naveo je Miletić.



Kako kaže, posle svih udaraca čuo je jake sirene policijskih vozila, a u tom trenutku od "stresa, ošamućenosti i zbunjenosti" nije uopšte znao šta se događalo.

"Sećam se da su me policajci podigli, nosili i stavili na pločnik. Rekli su, povicima: 'Lezi tu, lezi tu!' Tu sam, naravno, od panike i šoka, nastavio da ležim. Posle toga prišao mi je, ja mislim, neki muškarac, ne mogu da ga se setim. Pričali smo, ali ne mogu da se setim o čemu. Ne znam ko je zvao Hitnu pomoć. Stigla je, dali su mi injekcije i neki lek su mi stavili pod jezik", ispričao je on.

Pregledima je ustanovljeno da je, osim mnogih hematoma po čitavom telu, Stefan Miletić zadobio prelome glave i grudnog koša.

Autor: 021, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.