VIDEO Mladić kojeg je pendrečila grupa policajaca: Nisam znao šta mi se događa

Beogradski centar za ljudska prava podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika koji su 8. jula učestvovali, kako naglašavaju, u zlostavljanju Stefana Miletića.
Video snimak na kojem se vidi kako grupa policajaca pendreči Miletića brzo se raširio društvenim mrežama, a građani su osudili ovaj čin policijske brutalnosti. 
 
Centar je takođe podneo inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole rada MUP-a, a Stefanu Miletiću obezbedio pregled lekara specijaliste sudske medicine čiji izveštaj će biti dostavljen Tužilaštvu i Zaštitniku građana.
 
"Bili smo kod hotela Moskve, hteli smo da krenemo ka Skupštini, ali nam kordon to nije dozvolio. Mi smo čekali da li će da se skloni, sam sam u jednom trenutku krenuo, drugovi su ostali iza. U tom trenutku sam video samo da se zatrčao kordon Žandarmerije. Mislio sam da mogu lako da se okrenem, zarotirao sam se na desno, i video da iza mene nema nikog, da je sve prazno... U tom trenutku sam video dva policajca od kojih me je jedan odmah udario pendrekom u glavu i tu sam pao", naveo je Miletić.
 
 
Kako kaže, posle svih udaraca čuo je jake sirene policijskih vozila, a u tom trenutku od "stresa, ošamućenosti i zbunjenosti" nije uopšte znao šta se događalo.
 
"Sećam se da su me policajci podigli, nosili i stavili na pločnik. Rekli su, povicima: 'Lezi tu, lezi tu!' Tu sam, naravno, od panike i šoka, nastavio da ležim. Posle toga prišao mi je, ja mislim, neki muškarac, ne mogu da ga se setim. Pričali smo, ali ne mogu da se setim o čemu. Ne znam ko je zvao Hitnu pomoć. Stigla je, dali su mi injekcije i neki lek su mi stavili pod jezik", ispričao je on. 
 
Pregledima je ustanovljeno da je, osim mnogih hematoma po čitavom telu, Stefan Miletić zadobio prelome glave i grudnog koša. 
  • Lima

    15.07.2020 16:33
    @Nemanja
    Mozes li da zamislis Vucica da se ponasa ovako sa narodom gde legalno mozes posedovati oruzije? Jel bi i tada govorio ovako kao Vodja navijaca?
  • Piplfoks

    15.07.2020 10:18
    Ala se raznjakala botovska bagra, kao da će svojim njakanjem da oživi zemlju na samrti.
  • Nemanja

    14.07.2020 22:50
    @Amerikanac
    Snimak koji si postavio samo potvrđuje tačno ono što sam rekao - policija patosira, stavlja lisice ili prska pepper spray. Iz razloga da bi prošla, uhapsila ili rasterala. I to je kraj priče. Nema ni jedne scene gde grupa policajaca batina jednog već savladanog demonstranta. Tako da, hvala na snimku.
    Btw, Amerika nije samo zemlja sa najvećim stepenom demokratije kao što si napisao, nego i zemlja gde itekako vlada pravo, a advokati se oblizuju na postojanje ovakvih snimaka, jer će u gomili slučajeva da dobiju masnu odštetu.
    Takođe, u Americi nema potrebe za bacanjem kamenja kada potpuno redovno i legalno možeš da poseduješ i nosiš vatreno oružje, efikasnije je od kamenica ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.