Izvor: Radio 021, 02.Maj.2021, 14:32

VIDEO: Grupa muškaraca u Borovu skandirala "Ubij Srbina"

Grupa muškaraca jutros je uzvikivala "Ubij Srbina" i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati" prolazeći kroz Borovo u kojem većinski živi srpsko stanovništvo.

Kako se vidi na snimcima koje je na društvenim mrežama objavila Opština Borovo, grupa muškaraca je uz uzvike "Ubij Srbina" prolazila kroz Borovo, a pratila su ih policijska kola.

Grupa je uzvikivala i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati", prenosi hrvatski portal Index.hr.

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je saopšteno da je dvadesetak mladića jutros u 6:30 časova položilo vence na spomenik ubijenim pripadnicima vinkovačke specijalne jedinice, a da su zatim u koloni krenuli kroz mesto i uzvikivali neprimerene poruke.

Portparol Policijske uprave Dragoslav Živković je naveo da je policija reagovala, izdvojila one koji su vikali, utvrdila njihov identitet i sprovela kriminalističku istragu.

Index saznaje da su u pitanju članovi navijačke grupe "Bed blu bojs" i da su u Borovo došli iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske.

Živković je za Index rekao da će protiv onih čiji je identitet utvrđen biti podnete prijave, najverovatnije prekršajne.

Potpredsednik hrvatske vlade osudio antisrpsko skandiranje

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević oštro je osudio izgred grupe muškaraca u Borovu koji su ulicama skandirali "ubij Srbina".

"Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem! Kome je potrebno sejanje mržnje? Put mira neće zaustaviti", napisao je Milošević na Fejsbuku.

Podsetivši da pravoslavni vernici danas slave Vaskrs, koji im čestitaju i prijatelji katolici, Milošević je naveo da se tako "zajedno gradi zemlja poštujući jedni druge kako su to činili naši stari".

"Kada zatreba uzajamno se pomažemo i održavamo plamen društvene solidarnosti koji se svakodnevno pokazuje na Baniji. Treba nam taj plamen da negde pokidane veze u zajednici ponovo povežemo s pogledom na zajedničku budućnost", naveo je Milošević.

Autor: Index, RTS, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

GNUSAN GOVOR MRŽNJE I SRAMOTA! Hrvatski predsednik i vlada osudili povuke UBIJ SRBINA u Borovu VIDEO

Izvor: Kurir, 02.Maj.2021

Predsednik Hrvatske i Vlada Hrvatske osudili su incident u Borovu, gde je grupa mladića prolazila mestom i vikala "Ubij Srbina".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.