Izvor: Radio 021, 10.Jun.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Dizalica se srušila na zgradu u Dalasu, poginula najmanje jedna osoba

Građevinska dizalica srušila se na stambenu zgradu u Dalasu, u SAD, i probila pet spratova, usmrtivši najmanje jednu osobu i povredivši najmanje šest, izjavio je portparol gradske službe za požare i spasavanja.

Garaža u zgradi takođe je teško oštećena, a vlasti planiraju detaljnu pretragu cele građevine u slučaju da je neko ostao zarobljen ili poginuo unutra, rekao je portparol Džejson Evans novinarima na mestu događaja i izrazio nadu da su, što se tiče žrtava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovo konačne brojke.

Evans je rekao da je jedna osoba pronađena mrtva u stambenom delu petospratnice, dok je šest drugih osoba odvedeno u bolnice, s tim da su njih dvoje u kritičnom stanju.

Lokalni mediji navode da je poginula osoba bila žena.

Do urušavanja je došlo oko dva sata popodne po lokalnom vremenu, a prema rečima Evansa i brojnih svedoka, u gradu su u tom trenutku prevladavali nepovoljni vremenski uslovi, uz snažne udare vetra.

Lokalna meštanka Abi Kirni izjavila je za CNN da su ona i njen suprug videli kako dizalica pada na stambenu zgradu u centru Dalasa, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, baš kad su na tom području počeli da duvaju izuzetno jaki vetrovi.

"Prošla je kroz zgradu ... kao vrući nož kroz maslac", rekla je.

Uzrok nesreće nije odmah precizno utvrđen, ali je Evans rekao da postoji "velika mogućnost da je vetar igrao ulogu u rušenju dizalice".

Inače, stambena zgrada se nalazila preko puta velikog gradilišta, a Evans u trenutku izjave nije imao saznanje da li je dizalica u vreme incidenta bila u pogonu.





Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.