Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 11:19

VIDEO: Bahati vozač kamiona jurio biciklističkom stazom na nasipu kod Begeča i zamalo pregazio bicikliste

Bahatost vozila, koji biciklističku stazu između Futoga i Čelareva koriste uprkos tome što se nalazi na odbrambenom nasipu, dostigla je novi nivo, što je zabeležila Novosađanka i aktivistkinja Dragana Arsić.

Juče u popodnevnim časovima, ona i suprug išli su svojom redovnom biciklističkom trasom ka Čelarevu, kad su se susreli sa pravim "monstrumom" na stazi - kamionom natovarenim zemljom, koji je vozio toliko brzo da je bukvalno ugrožavalo bilo čiji život na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pomenutoj stazi.

Bahatost vozača kamiona privatne kompanije išla je do te mere da isti nije usporio videvši bicikliste, na biciklističkoj stazi, već je u punoj brzini išao ka njima i u poslednjem trenutku samo skrenuo na travu, da bi se potom vratio vožnji na stazi u brzini kojom mu je zabranjeno da se kreće, kao i bez dozvole.

Dragana Arsić kaže za 021.rs da je, nakon ovog izuzetno opasnog iskustva, slučaj sa dokazima prijavila saobraćajnoj policiji.

"Redovno vozimo do Čelareva tom stazom i stalno srećemo automobile, traktore, a u poslednje vreme nažalost i kamione. Sreli smo ovaj kamion dva puta - o dolasku i u povratku, kad je odnosio zemlju i kad se vraćao, a bukvalno smo se jedva zadržali na stazi da ne bismo pali na travu, koliko je brzo vozio. Kad smo ga sreli u povratku, na velikoj udaljenosti smo počeli da mu mašemo kako bi čovek stao, da bismo popričali sa njim i objasnili mu da ne može tuda da se kreće, ali je on tako bahato projurio, apsolutno nije ni usporavao i u poslednjem momentu je samo skrenuo na travu - školski primer nasilničke vožnje", priča za 021.rs ova građanka.

Kako je vidljivo, reč je o vozaču firme "Elita Coop" iz Bačke Palanke.

Kako kaže Arsićeva, njen suprug, koji vodi biciklistički klub, često sa grupom dece vozi na ovom potezu i naleće na razna iskustva sa vozačima motornih vozila.

"Zašto od starta tu nije postavljena signalizacija, spuštena rampa i problem rešen? Tim pre što je ovo Eurovelo 6 ruta, evropska cikloturistička ruta i mnogi biciklisti tuda voze i zaista su zaprepašćeni i zgranuti kad vide kako to kod nas uopšte nije obezbeđeno za namenu za koju je pravljeno. Kao ekolog, takođe skrećem pažnju da je ovo nasip i da, kao takav, nije nikako predviđen za motorna vozila - putnička ne, a kamoli za traktore i kamione. To je direktno ugrožavanje strukture nasipa, krpi se zakon o vodama i sve što reguliše funkciju odbrambenog nasipa", naglašava naša sagovornica.

Postavljanje signalizacije je prošle godine inicirala saobraćajna policija, kad se isti problem pojavio i odgovorni građani prijavili. O tome je 021.rs pisao na OVOM LINKU i OVDE, a nastavićemo da pratimo i dalje.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozač kamiona jurio biciklističkom stazom na nasipu kod Begeča

Izvor: NoviSad.com, 20.Okt.2020

Neretko biciklističku stazu između Futoga i Čelareva korite vozači automobila da bi bez saobraćajne gužve došli do svog odredišta. A juče popodne tom stazom uputio se i vozač kamiona koji je bio natovaren zemljom..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.