VIDEO: Bahati vozač kamiona jurio biciklističkom stazom na nasipu kod Begeča i zamalo pregazio bicikliste

Bahatost vozila, koji biciklističku stazu između Futoga i Čelareva koriste uprkos tome što se nalazi na odbrambenom nasipu, dostigla je novi nivo, što je zabeležila Novosađanka i aktivistkinja Dragana Arsić.
Juče u popodnevnim časovima, ona i suprug išli su svojom redovnom biciklističkom trasom ka Čelarevu, kad su se susreli sa pravim "monstrumom" na stazi - kamionom natovarenim zemljom, koji je vozio toliko brzo da je bukvalno ugrožavalo bilo čiji život na pomenutoj stazi.
 
Bahatost vozača kamiona privatne kompanije išla je do te mere da isti nije usporio videvši bicikliste, na biciklističkoj stazi, već je u punoj brzini išao ka njima i u poslednjem trenutku samo skrenuo na travu, da bi se potom vratio vožnji na stazi u brzini kojom mu je zabranjeno da se kreće, kao i bez dozvole.
 
 
Dragana Arsić kaže za 021.rs da je, nakon ovog izuzetno opasnog iskustva, slučaj sa dokazima prijavila saobraćajnoj policiji.
 
"Redovno vozimo do Čelareva tom stazom i stalno srećemo automobile, traktore, a u poslednje vreme nažalost i kamione. Sreli smo ovaj kamion dva puta - o dolasku i u povratku, kad je odnosio zemlju i kad se vraćao, a bukvalno smo se jedva zadržali na stazi da ne bismo pali na travu, koliko je brzo vozio. Kad smo ga sreli u povratku, na velikoj udaljenosti smo počeli da mu mašemo kako bi čovek stao, da bismo popričali sa njim i objasnili mu da ne može tuda da se kreće, ali je on tako bahato projurio, apsolutno nije ni usporavao i u poslednjem momentu je samo skrenuo na travu - školski primer nasilničke vožnje", priča za 021.rs ova građanka.
 
Kako je vidljivo, reč je o vozaču firme "Elita Coop" iz Bačke Palanke.
 
 
Kako kaže Arsićeva, njen suprug, koji vodi biciklistički klub, često sa grupom dece vozi na ovom potezu i naleće na razna iskustva sa vozačima motornih vozila.
 
"Zašto od starta tu nije postavljena signalizacija, spuštena rampa i problem rešen? Tim pre što je ovo Eurovelo 6 ruta, evropska cikloturistička ruta i mnogi biciklisti tuda voze i zaista su zaprepašćeni i zgranuti kad vide kako to kod nas uopšte nije obezbeđeno za namenu za koju je pravljeno. Kao ekolog, takođe skrećem pažnju da je ovo nasip i da, kao takav, nije nikako predviđen za motorna vozila - putnička ne, a kamoli za traktore i kamione. To je direktno ugrožavanje strukture nasipa, krpi se zakon o vodama i sve što reguliše funkciju odbrambenog nasipa", naglašava naša sagovornica.
 
 
Postavljanje signalizacije je prošle godine inicirala saobraćajna policija, kad se isti problem pojavio i odgovorni građani prijavili. O tome je 021.rs pisao na OVOM LINKU i OVDE, a nastavićemo da pratimo i dalje.
  • Dragan

    22.02.2022 16:08
    Bici staza
    Ovako nešto je ne zamislivo u Austriji da bilo ko sem biciklista vozi po euro velo 6 stazi
  • DachaNS

    20.01.2021 18:59
    Gospođo Aleksić,
    ne branim kamiondžiju ali kamion ste videli minimun već kad Vam je prišao minimum kilometar od Vas i dalje ste ostali na sredini puta,moje pitanje je ZAŠTO?Svako normalan bi se sklonio,doveli ste Vas život u opasnost a i kamiondžijin,mogao je i da se prevrne.Znači namerna provokacija je bila i sada dižete larmu.Obzirom da pripadate "Ekološkoj pobuni"sve mi je jasno ...ljudi budite normalni,sve osude za vozača kamiona!!!!A i za bahate bicikliste!
  • Lala NS

    23.10.2020 22:19
    Bahati vozač
    Često idem biciklom do Futoga, i kod Karin Komerca prema Futogu i pored znaka zabrane kretanja za sva vozila osim za bicikliste , put je preprečen humkom zemlje da vozila ne bi tuda prolazila.Ali za bahate to je samo izazov Džipovi, medjutim tuda ladno prolaze i još se njihovi vozači smeju slavodobitno što su eto zaj..ali sve nas .Pored toga, nesavesni vozači su napravili silazak sa dolme da bi zaobišli tu prepreku, i poslwe 100 metara od prepreke se vraćaju na asfaltiranu dolmu, Pomenuta prepreka kao da je izazov za bahatost a ne znak i najograničenijima da je tu zabranjen prolaz.Rešenje problema? postaviti kamere, pa ih snimati i prekršioce odrati kaznom za sva vremena da zapamte svoju bahatost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti