VIDEO: Aplikacija - vodič kroz Novi Sad jedna od deset najboljih ideja

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Aplikacija - vodič kroz Novi Sad jedna od deset najboljih ideja

Studentkinje PMF-a sa Katedre za turizam, Aleksandra Živić i Maja Tišma su u okviru predmeta "Preduzetništvo" osmislile ideju o mobilnoj aplikaciji - turističkom vodiču kroz Novi Sad.

Uz pomoć docenta Nemanje Davidovića, za ideju je napisan biznis model, sa kojim su, kao tim iz Srbije, aplicirale na međunarodnom takmičenju DoRa, koje okuplja ekipe iz podunavskih zemalja, a tema je promocija kulturnog nasleđa i turizma. Prijava je poslata početkom juna, a Aleksandra i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Maja su nedavno obaveštene da je njihova ideja ušla u deset najboljih. To je jedina ideja iz Srbije koja je ušla u 10 najboljih, dok su ostalih devet su iz Nemačke, Austrije i Rumunije.

Takođe, ovaj tim je dobio poziv za učešće na Svečanoj ceremoniji koja će se održati u Ulmu 29. i 30. oktobra ove godine. Tu će se nastaviti takmičenje i ideje treba da budu realizovane, odnosno aplikacije će biti spremne za korišćenje.

U pitanju je interaktivna aplikacija koja na originalan način daje informacije o kulturnim znamenitostima Novog Sada. Korisnici imaju mogućnost da kroz rešavanje interesantnih i neuobičajenih zadataka osvoje nagrade i vide više nego što običan elektronski vodič može da mu ponudi.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.