Izvor: Luftika.rs, 29.Nov.2021, 15:37

Uterivanje straha i sadističko iživljavanje glavnog novosadskog policajca

Policajac Slobodan Malešić stupio je na dužnost prvog čoveka novosadske policije pre nešto više od godinu dana, a veći deo karijere je proveo u Upravi saobraćajne policije.
U medijima se dovodi u vezu sa vlasnikom Galensa Nebojšom Petrićem, s obzirom da potiču iz istog mesta, Prijepolja.
Da li je način na koji je policija reagovala u subotu na ekološkom protestu zapravo zloupotreba položaja, imajući u vidu da je poziv dolazio sa stranica ekoloških pokreta, na kojima aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << godinama ukazuju i kritikuju beskrupuloznost privrednika, bračnog para Petrić, suvlasnika, odnosno vlasnika kompanija Galens i Promist?
Na ekološki građanski protest, koji je održan u subotu 27. novembra, veliki broj građana i građanki Novog Sada došli su porodično, sa decom, ljubimcima. Za razliku od ostalih gradova, skup u Novom Sadu obezbeđivale su isključivo specijalne jedinice za razbijanje demonstracija.
Strateški potpuno neutemeljeno i nejasno, žandari su u jednom momentu krenuli da potiskuju demonstrante. U direktnom kontaktu nalazio se veliki broj žena, čak i onih u poznim godinama, a u neposrednoj blizini stajali su roditelji sa decom. Grubo su udarali štitovima i šutirali nogama, a čitava predstava, kako se kasnije ispostavilo, imala je za svrhu uterivanje straha, sadističko iživljavanje i nepotrebnu upotrebu sile.
Policajac Malešić je posložio žandare u obruč unutar kojeg su paradirali viši policijski službenici. Realnost je da se na skupu okupilo oko 2000 građana, bez namere da se prave incidenti, a ono što je isprovociralo građane je upravo njihovo ponašanje.
Podsetićemo da je Malešić postavljen na mesto načelnika posle smene Milorada Šušnjića, koji je ražalovan zbog brutalnog prebijanja mladića ispred jedne kladionice.
O trošku građana, na dve hiljade ljudi skoncentrisanih na radijusu od 200-300 metara, Malešić je pustio čak i helikopter da nadleće, dok se gradonačelnik Miloš Vučević na stranačkom događaju opušteno selfirao sa ministarkom ekologije. Nije prokomentarisao ovaj brutalan i nesvrsishodan nastup novosadske policije, već je zatrpao svoju sramotu besmislenim etiketama i paušalnim ocenama protesta koji su se dešavali u celoj zemlji.
Imajući u vidu navedeno, kao i maltretiranje i način privođenja aktivista, zahtevamo od nadležnih organa da se preispita uloga i odgovornost Slobodana Malešića.
Izvor: Ekološki front Novi Sad
Razvojni put kragujevačkog Eliota Nesa i novog prvog čoveka novosadske policije

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.