Izvor: Radio 021, 17.Okt.2020, 07:51

Uslovne kazne za upad na izložbu crteža u Zemunu

Dvojica osumnjičenih za upad na izložbu stripova u Zemunu zaključila su sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom, nakon čega su osuđeni na uslovne kazne.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, nakon saslušanja M. Ž. (35) i D. A. (19), zbog upada i demoliranja izložbe strip crteža u "Staroj kapetaniji" u Zemunu, zaključilo je sa njima sporazum o priznanju krivičnog dela nasilničko ponašanje. Sud im je zatim izrekao uslovne osude - kazne zatvora od tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << meseca sa rokom proveravanja od godinu dana.

Pored njih dvojice, policija je u četvrtak uhapsila i dvojicu petnaestogodišnjaka i jednog sedamnaestogodišnjaka, koji su takođe osumnjičeni za nasilničko ponašanje. Po nalogu tužioca za maloletnike, protiv te trojice maloletnika biće podnete krivične prijave.

Kako je saopšteno, policija nastavlja intezivno da radi na identifikaciji ostalih učesnika ovog događaja.

Grupa od 15 mladića, sa maskama i kapuljačama, upala je 13. oktobra uveče na izložbu u okviru festivala "Novo doba", bacila suzavac i pocepala izložene radove.

Kako je naveo Marko Somborac, jedan od učesnika izložbe, strip grupa koja je autor ovog događaja, dan ranije je prijavila policiji pretnje smrću.

Autor: nova.rs, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.