Uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja

NOVI SAD - Oktobarska nagrada grada Novog Sada i Novembarska povelja koje se dodeljuju zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su sinoć u Gradskoj kući. Nagrade su uručene u okviru obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada i pobede nad fašizmom, 23. oktobra.

Ovogodišnji laureati oktobarskog priznanja su Klinički centar Vojvodine, Stvaralačka omladina Novog Sada i učitelj osnovne škole "Ivo Lola Ribar" Petar Dobić.

Novembarska povelja dodeljena je direktoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Centra za kulturnu animaciju Borislavu Beljanskom i upravniku Dečije klinike Kosti Saviću. Povelja se dodeljuje u znak sećanja na 9. novembar 1918. godine, kada je srpska vojska u Prvom svetskom ratu ušla u Novi Sad.

Učitelj Petar Dobrić, dobitnik Oktobarske nagrade grada Novog Sada izveo je na put hiljade mališana u proteklih 37 godina pedagoškog rada u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar". Za tu prestižnu nagradu zajednički su ga predložili njegovi bivši i sadašnji učenici, roditelji i kolektiv škole. Zabeležila novinarka Radio Novog Sada Sofija Mavić.

Klinički centar Vojvodine za Oktobarsku nagradu predložile su ambasade Poljske i Makedonije, Vaterpolo savez Srbije, Egzit i novinari. Ova ustanova dospela je u žižu javnosti spletom nesrećnih okolnosti. Saobraćajna nesreća Danila Ikodinovića, potom težak udes poljskih državljana i nesreća u Egzitovom kampu, primorali su zaposlene da se uz izuzetan stručni rad, izbore i sa ogromnim pritiskom javnosti. Samo u prvoj polovini godine zbrinuto je 22 hiljade urgentnih stanja istako je direktor Dragan Drašković.

Na predlog Omladinskog saveta, jedan od dobitnika ovogodišnjeg priznanja je i Stvaralačka omladina Novog Sada. U proteklih petnaest godina koliko postoji to udruženje, ono se isticalo u podsticanju razvoja svih vidova stvaralaštva, prosvete, obrazovanja i društvenog rada. Razvili su izuzetne međunarodne veze i na taj način i u inostranstvu u najboljem svetlu predstavili naš grad, njegovu kulturnu baštinu i istorijske i demokratske vrednosti. O tome šta za to omladinsko udruženje znači jedno takvo priznanje i koji su njihovi planovi za naredni period, govori za Radio Novi Sad, predsednik Stvaralačke omladine Miloš Savin.

Novembarska povelja za ovu godinu dodeljena je i direktoru Centra za kulturnu animaciju Novog Sada Borislavu Beljanskom. On je svojim delovanjem i nesebičnim zalaganjem zadužio naš grad i dao značajan doprinos kulturi i obrazovanju, kaže se, između ostalog, u obrazloženju pojedinaca i ustanova, koje su ga predložile. Beljanski govori za Radio Novi Sad šta za njega znači ta nagrada.

Dobitnik Novembarske povelje je i upravnik Klinike za dečiju rehabilitaciju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine Kosta Savić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uručene Oktobarska nagrada i Nomebarska povelja

Izvor: Kurir, 23.Okt.2008

NOVI SAD, 23. oktobra 2008. (Beta) - Oktobarska nagrada grada Novog Sada i Novembarska povelja koje se dodeljuju zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su večeras u Gradskoj kući. Nagrade su uručene u okviru obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada i pobede nad fašizmom, 23. oktobra. Ovogodišnji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.