Uragan udario obalu Floride, vojska u pripravnosti

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan udario obalu Floride, vojska u pripravnosti

Uragan Majkl, najjači koji je zahvatio američko kopno u poslednjih 50 godina, pogodio je američku saveznu državu Floridu potencijalno razornim vetrom brzine 250 kilometara na čas.

Vlasti američke savezne države Floride naredile su da 1.500 vojnika nacionalne garde bude u pripravnosti i spremno za razmeštanje u slučaju potrebe.

Oluja je pogodila severozapadni deo poluostrva, gde je poplavila ulice, obarala drveće, izazvala nestanak struje i prekid interneta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a čule su se i eksplozije, navodi Asošiejted pres.

Ojačan neobično toplom vodom u Meksičkom zalivu, prvo je pogodio slabo naseljeno turističko mesto Meksiko Bič. Uragan je prethodno naglo ojačao i za jedan dan prešao iz druge u oluju četvrte kategorije.

Majkl je najjači uragan koji je zahvatio američko kopno od uragana Kamil 1969. godine, a gledano prema brzini vetra, četvrti najjači zabeležen do sada.

Dok se uragan približavao američkom kopnu, više od 375.000 ljudi pozvano je na evakuaciju, ali su mnogi građani ignorisali upozorenja. Pomoć vojnika nacionalne garde zatražila je i Severna Karolina, gde je uoči naleta uragana proglašeno vanredno stanje.

Zvaničnici te države ne očekuju da uragan Majkl izazove tolike poplave kao posle prošlomesečnog udara uragana Florens.

Jakog nevremena neće biti pošteđen ni jug savezne države Alabame.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.