Ukida se Skype Classic

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukida se Skype Classic

Kompanija Microsoft nedavno je najavila da 1. novembra povlači Skype Classic, ali je i najavila uvođenje novih opcija.

Microsoft planira da uvede poboljšanja Skypea kada su performanse u pitanju, zatim da se verzija nađe na sign-in ekranu i da ima lak pristup prečicama na tastaturi. Nakon što ta poboljšanja budu spremna, Microsoft planira da uvede i prozorčić koji će moći da menja veličine na desktopu, kao i swipe funkciju za mobilne uređaje.

Planirana su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i velika ažuriranja za deo koji služi za razmenu tekstualnih poruka, uključujući opciju za pretraživanje koja će omogućavati da se nađu konkretni delovi razgovora koji se trenutno vodi, opciju za promenu veličine fonta, deljenje Skype kontakata i čuvanje audio fajlova u MP3 formatu. Nakon toga, kompanija planira da u servis uvede i SMS connect.

Tu su i poboljšanja koja se tiču video poziva, naročito kada je u pitanju upotreba kamere, kao i nove opcije specijalizovane za Skype u okviru Windows 10 operativnog sistema. Neko od narednih ažuriranja Windowsa bi možda moglo da donese podeljeni ekran, koji bi naročito bio koristan na tabletima.

Još uvek se ne zna tačno kada će se pojaviti najavljena unapređenja, ali se pretpostavlja da korisnici neće dugo morati da čekaju.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.