Ukida se Skype Classic

Kompanija Microsoft nedavno je najavila da 1. novembra povlači Skype Classic, ali je i najavila uvođenje novih opcija.
Microsoft planira da uvede poboljšanja Skypea kada su performanse u pitanju, zatim da se verzija nađe na sign-in ekranu i da ima lak pristup prečicama na tastaturi. Nakon što ta poboljšanja budu spremna, Microsoft planira da uvede i prozorčić koji će moći da menja veličine na desktopu, kao i swipe funkciju za mobilne uređaje. 
 
Planirana su i velika ažuriranja za deo koji služi za razmenu tekstualnih poruka, uključujući opciju za pretraživanje koja će omogućavati da se nađu konkretni delovi razgovora koji se trenutno vodi, opciju za promenu veličine fonta, deljenje Skype kontakata i čuvanje audio fajlova u MP3 formatu. Nakon toga, kompanija planira da u servis uvede i SMS connect. 
 
Tu su i poboljšanja koja se tiču video poziva, naročito kada je u pitanju upotreba kamere, kao i nove opcije specijalizovane za Skype u okviru Windows 10 operativnog sistema. Neko od narednih ažuriranja Windowsa bi možda moglo da donese podeljeni ekran, koji bi naročito bio koristan na tabletima. 
 
Još uvek se ne zna tačno kada će se pojaviti najavljena unapređenja, ali se pretpostavlja da korisnici neće dugo morati da čekaju.
  • Kuglager

    04.10.2018 13:57
    Skype je djubre koje se samo namece ponekad i kad za to nema potrebe. O spijuniranju i prenos podataka da i ne govorim.

    WhatApp za sada dok se ne nadje nesto bolje.
  • Marija

    03.10.2018 10:17
    Ovaj "novi" Skajp je katastrofa. Koristimo ga vise puta dnevno i svaki put se iznerviram. Em sto vise ne pokazuje da li je neko online, osim ako trenutno pircas sa tom osobom, em sto izgleda kao da je napravljen 80-ih. Vise ne znas ni gde da se javis, ni gde da prekines vezu. UZAS. Ali kao sto neko vec rece, Mikrosoft unisti sve cega se dotakne.
  • Roki

    03.10.2018 08:35
    grozota
    Skype je nekad bio jako dobar ali od kako ga je Microsoft uzeo pod svoje postao je gomila kravlje balege, kao i Internet Explorer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija