Izvor: Radio 021, 31.Okt.2020, 18:03

Uhapšeni novosadski ortoped tereti se da je od tri pacijenta uzeo 4.200 evra mita

Lekar specijalista Kliničkog centra Vojvodine I.E. (44) uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, saopštio je MUP.

Ovim su potvrđena saznanja 021.rs, a kako se navodi, uhapsili su ga pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Kako je 021 već pisao, ortoped je uhapšen u petak, oko 14 časova, na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << centra Vojvodine.

Policija je uhapsila i Ž.S. (60) osumnjičenog za posredovanje u davanju mita i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policajac.

Osumnjičeni lekar I.E. tereti se da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200 evra.

Ž.S. se na teret stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom lekaru.

Krivična prijava zbog sumnje da su dali mito biće podneta protiv dve osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policajca biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je posredovao u davanju mita.

Osumnjičenim I.E. i Ž.S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.