Uhapšen investitor zbog prevare kupaca stanova u Branka Bajića

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen investitor zbog prevare kupaca stanova u Branka Bajića

Novosadska policija uhapsila je Dušana Jonaša (55), zbog sumnje da je kao investitor prodao više stanova na koje je zatim upisao hipoteku na osnovu fiktivnog ugovora o pozajmici.

Jonaš je, kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšen zbog postojanja sumnje da je učinio krivično delo prevara i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je, pre desetak godina, kao investitor, prodao više stanova na koje je, zatim, upisao založno pravo, odnosno hipoteku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na ime N.D. (46), i to na osnovu fiktivnog ugovora o pozajmici.

Kada je rok za vraćanje nepostojećeg duga istekao, N.D. je, kako se sumnja, aktivirao hipoteku, a s obzirom na to da kupci, u međuvremenu, nisu uknjižili te nekretnine na svoje ime, pokrenut je izvršni postupak i stanovi su oglašeni na javnu prodaju. Da mu je stan oglašen na licitaciju Dejan Erdeljan saznao je tek kada su mu na vrata pokucali prvi potencijalni kupci sa željom da razgledaju, o čemu je 021.rs pisao, a o čemu više možete čitati OVDE.

Jonašu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje. Za N. D, koji se tereti za saizvršilaštvo u prevari, bila je raspisana sudska poternica zbog ranije učinjenog krivičnog dela, pa je predat u nadležnost Višem sudu u Novom Sadu.

Inače, nakon pisanja medija i podnete krivične prijave protiv Jonaša od strane oštećenih vlasnika stanova, izvršitelj je obustavio izvršenje nad nekoliko stanova u zgradi, ostao je još jedan stan koji je oglašen za licitaciju 30. oktobra.

Dejan Erdeljan je povodom hapšenja Jonaša rekao za 021 da se nada da ovim neće biti stavljena tačka na celu priču, već da će se otići dalje i da će se napokon otkriti dokle prevara zapravo seže, kao i da će svi krivci biti procesuirani.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.