Izvor: Radio 021, 28.Nov.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen Evropski univerzitet Milije Zečevića u Beogradu

Evropski univerzitet u Beogradu, u vlasništvu Milije Zečevića, prestao je da postoji, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević danas potpisao akt o prestanku rada ove ustanove.

"Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju. Istekle su mu i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi", izjavio je Šarčević.

Prema njegovim rečima sledeći korak je utvrđivanje koliko studenata je bilo tamo upisano, kako i gde će oni nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << studije. Potencijalni problem za ove studente može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija.

Kako se navodi, zakon predviđa da, o trošku ustanove koja je prestala da radi, njihovi akademci treba na drugim visokoškolskim ustanovama da nastave školsku godinu.

Šarčević je danas potpisao i rešenje o smeni dekana Akademije umetnosti Alfa univerziteta (nekadašnjeg BK) Dragana Elčića, jer je nadzorom ustanovljeno da ne ispunjava uslove da bi bio na čelu ove visokoškolske ustanove.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.