Učesnici Kampa mladih posetili Skupštinu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici Kampa mladih posetili Skupštinu Vojvodine

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević razgovarala je danas sa učesnicima Kampa mladih, koji organizuje u Bačkoj Palanci Fondacija Centralnog muzeja podunavskih Švaba iz Ulma.

U saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije navodi se da je Maja Sedlarević izrazila zadovoljstvo što su učesnici Kampa ove godine u Vojvodini, jer je ona simbol multietničnosti, multikulturalnosti, višejezičnosti i tolerancije.

"Kao jedan od ciljeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrajinske administracije akcenat je stavljen na politiku prema mladima jer smatramo da su oni najveći kapital jedne zemlje i neizostavni faktor za njen dalji razvoj. Jedan od naših prioritetnih zadataka je i ulaganje u obrazovanje koje ima stratešku važnost za ekonomski i društveni napredak", rekla je ona.

Potpredsednica pokrajinskog parlamenta je podsetila da je kao cilj podrške mladima Skupština Vojvodine 2005. usvojila Akcioni plan politike za mlade, koji predstavlja analizu trenutog stanja i problema sa kojima se mladi suočavaju, kao i konkretne mere za njihovo rešavanje.

Kamp mladih održava se od 2003. godine sa ciljem da okupi učesnike iz zemalja jugoistočne Evrope koji će bolje upoznati zemlje iz tog regiona.

Kroz kamp je prošlo 1.500 mladih iz Nemačke, Rumunije, Srbije, Hrvatske i Mađarske, a ovogodišnji kamp pod nazivom "Tako daleko, a tako bliski - Jugoistočna Evropa juče i danas" održava se u Bačkoj Palanci od 1. oktobra do 6. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.