Izvor: Radio 021, 02.Avg.2020, 09:04

Učenje jezika "Pod krošnjama na Štrandu" i naredne nedelje

Završnicu prve nedelje manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" obeležio je dobro poznati kviz provere znanja makedonskog jezika.

U odličnoj takmičarskoj atmosferi najbolji su osvojili vredne nagrade. Prvo mesto osvojila je Lenka Đaković, drugo mesto Nikola Godić i treće mesto Danilo Pavlov.

Žiri su činili Snežana Aleksić Stanojlović, profesorica razredne nastave i nastavnica makedonskog jezika iz Osnovne škole "Veljko Vlahović", Ozren Simjanovski, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << NIU MIIC, izdavač magazina "Makedonska Videlina", te Radmila Dragnić iz EU Info centra Novi Sad.

Naredna nedelja je posvećena rumunskom jeziku. Radionice za decu uzrasta od pet do 12 godina održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu.

U istom terminu za mlade uzrasta od 13 do 19 godina nastavlja se kurs mađarskog jezika u istom terminu svakog radnog dana.

U skladu sa naredbom novosadskog Gradskog štaba za vanredne situacije maksimalan broj učesnika radionica je 10, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i nošenje maske.

Sve informacije vezane za događaj su dostupne na Facebook stranici Pod krošnjama na Štrandu. Događaj organizuju Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, u podršku EU Info Pointa Novi Sad, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Autor: Zakupljeni prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.