Izvor: Radio 021, 10.Avg.2019, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici Jovine gimnazije osvojili medalje na Svetskoj informatičkoj olimpijadi

Na Svetskoj informatičkoj olimpijadi, koja se održala u Baku u Azerbejdžanu, učenici iz Srbije osvojili se četiri medalje, a dva odličja pripala su učenicima iz Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu.

Svetska informatička olimpijada održava se od 4. do 11. avgusta u Azerbejdžanu, a tim Srbije trijumfovao je sa četiri medalje, objavio je Brainz TV.

Na pobedničkom postolju našli su se dva Novosađana. Tadija Šebez osvojio je srebrnu medalju, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nikola Pešić izborio treće mesto i bronzano odličje. Obojica pohađaju Jovinu gimnaziju.

Medalje za Srbiju su osvojili još i Mladen Puzić iz Matematičke gimnazije u Beogradu, koji je osvojio bronzanu medalju, te njegov školski prijatelj Jovan Bengin, kojem je pripalo takođe bronzano odličje.

Autor: Brainz TV, 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji cetiri medalje na Svetskoj informatickoj olimpijadi

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 10.Avg.2019

U Azerbejdzanu, na pobednickom postolju Svetske informaticke olimpijade nasao se tim Srbije okicen sa cetiri medalje. .Na Medjunarodnoj informatickoj olimpijadi koja se od 4. do 11. avgusta odrzava u Baku (Azerbejdzan), nasi ucenici su osvojili cetiri medalje. Time Srbija nastavlja dugogodisnju trad..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Četiri medalje za đake u Srbiji

Izvor: Danas, 11.Avg.2019, 14:32

Na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se održala u Baku u Azerbejdžanu, gimnazijalci Srbije osvojili su četiri medalje. Članak Četiri medalje za đake u Srbiji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.