Izvor: Radio 021, 11.Jul.2020, 19:15

UŽIVO Novi Sad: Građani krenuli u protestnu šetnju novosadskim ulicama

Oko 18 časova građani su se okupili na Trgu slobode, peto veče po redu, kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo aktuelnim režimom u Srbiji i krenuli u šetnju ka Varadinskom mostu.

Okupljanje je počelo mirno i bez incidenata. Većina okupljenih nosi zaštitne maske.

Građani su nakon govora krenuli u šetnju ka Varadinskom mostu. I danas ih predvodi aktivista i član Združene akcije "Krov nad glavom" Miran Pogačar.

Novosađani su juče na četvrtom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << protestu protiv vlasti šetali nekoliko sati, a pokušaj blokiranja auto-puta za Beograd nije uspeo. O tome čitajte OVDE.

Podsetimo da su osnovni zahtevi protesta u Novom Sadu ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Građani traže i ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije. Pored ovoga, pre dva dana je više puta zahtevano oslobađanje Mirana Pogačara koji je uhapšen u sredu, drugog dana protesta, kada je držao govore. Pogačar je juče oslobođen iz pritvora, o čemu više OVDE.

U protekla tri dana na ulicama Novog Sada videle su se dve potpuno različite slike protesta. Nakon incidenata u sredu, građani su u četvrtak svaki put kada je neko bacio petardu seli i na taj način iskazivali svoje protivljenje nasilju.

Kako je izgledao protest u četvrtak pogledajte OVDE, a o protestu u sredu čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Novom Sadu, demonstranti kod policijske stanice Stari Grad (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 11.Jul.2020

Oko 18 časova građani su se okupili na Trgu slobode, peto veče po redu, kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo aktuelnim režimom u Srbiji i krenuli u šetnju ka Varadinskom mostu.. Kada su stigli do mosta, odlučili su da promene rutu i vrate se ka Radničkoj ulici, kako bi blokirali policijsku...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.