U skupštinskim fiokama i predlozi zakona iz 2007.

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U skupštinskim fiokama i predlozi zakona iz 2007.

Nakon što je Skupština raspuštena poslanici retko svraćaju u parlamentarno zdanje i dolaze samo na unapred zakazane događaje.

Nedavno se potpredsednik Igor Bečić sastao sa predstavnicima NATO, a Marijan Rističević je za ponedeljak zakazao sednicu Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu kako bi se razmatralo stanje koje je nastalo zbog poplava.

Prema Poslovniku, parlament koji je raspušten može da obavlja samo tekuće ili neodložne poslove. Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << usvajanja zakona, a u skupštinskoj proceduri su trenutno 64.

Sedam propisa predložila je Vlada (o uslugama, stanovanju, izmene akta o komunalnoj policiji...). Jedan od prvih poslova novog kabineta u Nemanjinoj biće da te propise povuče iz procedure i da ih kasnije, eventualno, vrati budućem poslaničkom timu na usvajanje.

Preostalih 57, koje su pisali poslanici opozicije, najverovatnije će ostati u arhivama parlamenta, kao što se dešavalo i u ranijim sazivima.

Tako se i dalje u nekoj od skupštinskih fioka nalaze dva predloga iz 2007. godine, 29 zakona koji su predloženi od 2008. do 2012, kao i 44 predloga koja su podneta u mandatu od 2012. do 2014.

Autor: Večernje novosti/foto:parlament.gov.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.