Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novosadske apoteke stigle zaštitne maske, prodaju se po ceni od 120 dinara

U novosadskim apotekama od jutros se mogu pronaći obične hirurške maske po ceni do 120 dinara po komadu.

Reporteri 021.rs su u nekoliko apoteka proverili da li je u toku prodaja i svuda im je ponuđeno do 10 maski po ceni od 100 ili 120 dinara.

U pitanju je više miliona maski koje je Srbija kupila od Kine, a koje bi trebalo da zadovolje potrebe domaćeg tržišta. Takođe, nekoliko domaćih fabrika poput Galenike i Jumka, počelo je proizvodnju maski.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uredbi Vlade Srbije dozvoljena je prodaja maski po najvišoj ceni od 120 dinara, a građani su pozvani da inspekcijama prijave ukoliko se one budu prodavale po višoj ceni.

Podsetimo da se u apotekama mogu pronaći i druge vrste maski, uglavnom šivenih, koje koštaju i više od 120 dinara, ali njihova cena nije ograničena uredbom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.