U novosadske apoteke stigle zaštitne maske, prodaju se po ceni od 120 dinara

U novosadskim apotekama od jutros se mogu pronaći obične hirurške maske po ceni do 120 dinara po komadu.
U novosadske apoteke stigle zaštitne maske, prodaju se po ceni od 120 dinara
Foto: 021.rs

Reporteri 021.rs su u nekoliko apoteka proverili da li je u toku prodaja i svuda im je ponuđeno do 10 maski po ceni od 100 ili 120 dinara.

U pitanju je više miliona maski koje je Srbija kupila od Kine, a koje bi trebalo da zadovolje potrebe domaćeg tržišta. Takođe, nekoliko domaćih fabrika poput Galenike i Jumka, počelo je proizvodnju maski.

Prema uredbi Vlade Srbije dozvoljena je prodaja maski po najvišoj ceni od 120 dinara, a građani su pozvani da inspekcijama prijave ukoliko se one budu prodavale po višoj ceni.

Podsetimo da se u apotekama mogu pronaći i druge vrste maski, uglavnom šivenih, koje koštaju i više od 120 dinara, ali njihova cena nije ograničena uredbom.

  • Mina

    01.04.2020 10:57
    Nisamlopov
    Koliko me nervirate vi koji se pitate koliko farmaceutima treba novca, znaci moj program u apoteci ima zadatu marzu koju automatski stavlja, kako ti nije jasno da kad vidis da je cena svuda slicna, bez oscilacija, da je tolika U NABAVCI?! Onda pitajte veleprodaje i ministre, a ne poslednje u lancu, dosta mi je vas koji dodjete i meni serete!
  • Zex

    27.03.2020 08:51
    Pljačka
    Legalizovana pljačka, upravo sam platio masku 100 dinara, koja je koštala 20 dinara. Klasični ratni profiteri.
  • Sasa

    27.03.2020 08:22
    Sramota je da se dobiju maske kao donacija, a naplacuju po 120,00 dinara.
    Koliko vama farmaceutima treba novca, ima li kraja lopovluku i bezobrazluku!?
    Svakome sluzi na cast ono sto radi.
    Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti