U Vojvodini još dve osobe umrle od koronavirusa, Novi Sad najugroženiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2020, 14:04

U Vojvodini još dve osobe umrle od koronavirusa, Novi Sad najugroženiji

U prethodna 24 časa u Vojvodini su umrle dve osobe od posledica infekcije koronavirusom i aktivan je još 1.621 slučaj, rečeno je danas na konferencije za novinare u Pokrajinskoj vladi.

Navedeno je da je iz Dečje bolnice u Novom Sadu dvoje od četvoro hospitalizovane dece otpušteno na kućno lečenje.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kazao je da je epidemiološko stanje u Vojvodini nepovoljno jer kako je naveo, i dalje postoji dnevni porast broja osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obolelih od koronavirusa, po čemu je Novi Sad najugroženiji.

"U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su smeštena 254 pacijenta od kojih je 161 iz Novog Sada”, rekao je Mirović.

Naveo je su obezbeđeni medicinska oprema i PCR-aparati za testiranje uzoraka u gotovo svim zavodima za javno zdravlje u Vojvodini.

Pored testiranja u Instititu za javno zdravlje Vojvodine i Kliničkom centru Vojvodine, testiranje može obaviti u Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici.

"Na rezultate testiranja u Vojvodini ne čeka se duže od dvadeset četiri časa", kazao je Mirović.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović kazao je da se testiranje u tom institutu vrši bez prekida, ali da je, s obzirom na povećan broj obolelih, obustavljeno testiranje putnika na lični zahtev koje se obavljalo vikendom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Srbiji preminulo još 13 osoba od posledica infekcije, novozaražene 383 osobe

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2020

U Srbiji je u prethodna 24 časa umrlo još 13 osoba od posledica infekcije koronavirusom i ukupan broj smrtnih slučajeva tokom epidemije je povećan na 442...Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji Kriznog štaba za novinare rekla da su za prehodna 24 sata testirane 9.183 osobe, a prisustvo virusa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.