Izvor: Radio 021, 12.Okt.2020, 22:43

U Rimu se otvara novi prihvatni centar za izbeglice, inicijativa pape

Zgrada u Rimu koja pripada ženskoj verskoj zajednici biće prenamenjena i pretvorena u prihvatni centar za šezdesetak izbeglica, najavio je danas zvaničnik za dobrotvorne aktivnosti poglavara Rimokatoličke crkve, javlja AFP.

Poljski kardinal Konrad Krajevski objavio je u ponedeljak izjavu u kojoj se navodi da su se sestre Službenice Božanskog Promisla u Kataniji odazvale na poziv pape Franje za adekvatnim gostoprimstvom migranata "koji beže od ratova, progona i prirodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << katastrofa".

Posredstvom Kancelarije papinih dobrotvornih organizacija, sestre su papi ustupile svoju zgradu na besplatno korišćenje.

Prihvatnim centrom upravljaće italijanska katolička zajednica Sveti Eđidio, koja od 2015. organizuje humanitarne koridore iz Sirije, roga Afrike i Grčke.

Kardinal Krajevski je u saopštenju naglasio ponovljeni papin poziv na dostojanstven prihvat migranata.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.