Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 14:33

U Novom Sadu od danas obavezne maske u zatvorenim prostorima, kao i na većini otvorenih javnih površina

Novosađani od danas moraju u svim zatvorenim prostorima da nose zaštitne maske, kao i u većini otvorenih javnih prostora, kao što su parkovi, dečija igrališta, sportski tereni ili Kej.

Prema naredbi gradske vlasti, koja odmah stupa na snagu, obavezno je i držanje rastojanja od najmanje 1,5 metara. 

Takođe, zabranjuje se okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet osoba. Ukoliko to nije moguće, neophodno je da se obezbedi distanca od 1,5 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uz odgovarajuće mere lične zaštite. Za sprovođenje ove dve mere zaduženi su vlasnici, odnosno korisnici zatvorenih prostora.

Maske i fizička distanca od minimum 1,5 metara obavezne su i u parkovima, igralištima, skejt parkovima, teretanama na otvorenom, tartan stazama za trčanje.

Gradskom saobraćajnom preduzeću je naređeno da ne dozvoli ulaz u autobuse osobama koje nemaju masku.

Ugostiteljima je naređeno da težište svoje delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu odgovarajućih mera zaštite.

Na ulazu u sve objekte javne namene građanima će se meriti temperatura, a na ulaze će biti postavljena sredstva za dezinfekciju i dezobarijere.

"Gradskom zelenilu" je naređeno da ograniči broj ljudi koji mogu da budu na Štrandu i da obezbedi održavanje fizičke distance.

Takođe, ograničen je broj posetilaca i na otvorenim i zatvorenim bazenima Spensa, gde će se rad organizovati u smenama ne dužim od tri sata. Spens će, između ostalog, morati i da prilagodi cenovnik korišćenja bazena.

Naređen je pojačan rad svih javnih komunalnim i javnih preduzeća, "naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina". Inspekcija mora da organizuje rad tako da svi delovi inspekcijske službe kontrolišu primenu novih mera u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su mere privremenog karaktera i da će se one popuštati kako se bude popravljala epidemiološka situacija. Po njegovim rečima, situacija u Novom Sadu je nestabilna, ali ne zahteva uvođenje vanredne situacije. U Novom Sadu se dnevno zarazi između 20 i 40 osoba, rekao je gradonačelnik.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Maske obavezne u zatvorenom i na većini otvorenih javnih površina u Novom Sadu

Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2020

Novosađani od danas moraju u svim zatvorenim prostorima da nose zaštitne maske, kao i u većini otvorenih javnih prostora, kao što su parkovi, dečija igrališta, sportski tereni ili Kej.. Prema naredbi gradske vlasti, koja odmah stupa na snagu, obavezno je i držanje rastojanja od najmanje 1,5 metara.. Takođe,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.