Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2020, 15:05

Maske obavezne u zatvorenom i na većini otvorenih javnih površina u Novom Sadu

Novosađani od danas moraju u svim zatvorenim prostorima da nose zaštitne maske, kao i u većini otvorenih javnih prostora, kao što su parkovi, dečija igrališta, sportski tereni ili Kej.
Prema naredbi gradske vlasti, koja odmah stupa na snagu, obavezno je i držanje rastojanja od najmanje 1,5 metara.
Takođe, zabranjuje se okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet osoba. Ukoliko to nije moguće, neophodno je da se obezbedi distanca od 1,5 metara uz odgovarajuće mere lične zaštite. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Za sprovođenje ove dve mere zaduženi su vlasnici, odnosno korisnici zatvorenih prostora.
Maske i fizička distanca od minimum 1,5 metara obavezne su i u parkovima, igralištima, skejt parkovima, teretanama na otvorenom, tartan stazama za trčanje.
Gradskom saobraćajnom preduzeću je naređeno da ne dozvoli ulaz u autobuse osobama koje nemaju masku.
Ugostiteljima je naređeno da težište svoje delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu odgovarajućih mera zaštite.
Na ulazu u sve objekte javne namene građanima će se meriti temperatura, a na ulaze će biti postavljena sredstva za dezinfekciju i dezobarijere.
„Gradskom zelenilu“ je naređeno da ograniči broj ljudi koji mogu da budu na Štrandu i da obezbedi održavanje fizičke distance.
Takođe, ograničen je broj posetilaca i na otvorenim i zatvorenim bazenima Spensa, gde će se rad organizovati u smenama ne dužim od tri sata. Spens će, između ostalog, morati i da prilagodi cenovnik korišćenja bazena.
Naređen je pojačan rad svih javnih komunalnim i javnih preduzeća, „naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina“.
Inspekcija mora da organizuje rad tako da svi delovi inspekcijske službe kontrolišu primenu novih mera u Novom Sadu.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su mere privremenog karaktera i da će se one popuštati kako se bude popravljala epidemiološka situacija. Po njegovim rečima, situacija u Novom Sadu je nestabilna, ali ne zahteva uvođenje vanredne situacije. U Novom Sadu se dnevno zarazi između 20 i 40 osoba, rekao je gradonačelnik, a preneo 021.
Vanredna situacija u Beogradu, studenti ostaju u domovima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uvedene nove mere i u Novom Sadu: Maske obavezne i na otvorenom

Izvor: B92, 03.Jul.2020

Novosađani od danas moraju u svim zatvorenim prostorima da nose zaštitne maske, kao i u većini otvorenih javnih prostora...Pod tim se podrazumevaju i parkovi, dečija igrališta, sportski tereni ili Kej...Prema naredbi gradske vlasti, koja odmah stupa na snagu, obavezno je i držanje rastojanja od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.