Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020, 13:43

U Nišu od posledica korone preminula četiri pacijenta, u Čačku dva, u Novom Pazaru troje

Četiri pacijenta obolela od virusa korona preminula su u protekla 24 časa u Kliničkom centru u Nišu, troje u Novom Pazaru, dok su u Opštoj bolnici u Čačku od posledica iste zaraze preminule dve osobe.

U četiri kovid bolnice unutar KC Niš trenutno se na lečenju nalaze 304 pacijenta, a kod 104 je virus i laboratorijski potvrđen. Od ukupnog broja pacijenata, kod kojih je virus laboratorijski potvrđen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osam je u veoma teškom stanju i priključeni su na respirator.

U dečjoj kovid bolnici je na lečenju četvoro dece obolelih od virusa korona.

U kovid bolnici u Leskovcu su 133 pacijenta, s tim što je kod 17 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa.

U četiri kovid bolnice u Vranju ukupno su hospitalizovana 183 pacijenta, kod 111 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa, a jedan pacijent je preminuo u poslednja 24 časa.

U kovid bolnici u Surdulici hospitalizovana su 62 pacijenta, a virus je laboratorijski potvrđen kod još 52 ljudi.

U novopazarskoj bolnici su u prethodna 24 časa od posledica infekcije virusom korona preminule tri osobe, dve iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice, izjavio je danas koordinator bolnice Mirsad Đerlek.

"Na bolničko lečenje smo primili 30 građana, čime je ukupan broj pacijenata u ovom trenutku 307. Na respiratorima i neinvazivnoj ventilaciji imamo po četiri pacijenata", rekao je Đerlek. "Trenutno držimo ravan krivulje novoobolelih, koja bi na kraju sledeće nedelje mogla da opadne", dodao je on.

Situacija u Novom Pazaru nešto je bolja nego prethodnih dana. Juče su u tom gradu preminule još dve osobe, a kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno.

Dve osobe, stare 78 i 70 godina, preminule su u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Čačku od posledica Covid-19, saopštio je čačanski Radni tim za praćenje virusa korona. Za poslednjih 15 dana u Čačku je preminulo 14 ljudi od posledica ovog virusa. U toj bolnici je sada smešteno 140 pacijenata, koji imaju Covid-19 ili te simptome, od kojih je osam priključeno na respiratore. Šest pacijenata otpušteno je za poslednja 24 sata iz čačanske bolnice kao izlečeni od Covida-19.

Beogradske bolnice su već danima prepune. U kovid sistem od ponedeljka će i prvi put Institut za reumatologiju. Direktorka Kliničko bolničkog centra "Bežanijska kosa" u Beogradu Marija Zdravković rekla je da je tokom noći bilo više od 100 pregleda u toj ustanovi.

"Svi pacijenti su pokriveni terapijski, a svaki deseti nalazi se na intenzivnoj nezi", rekla je Zdravković za RTS.

Ona je navela da se hospitalizuju pacijenti sa srednje teškim pneumonijama, a prosek godina je 47. U ovoj kovid bolnici u svakom trenutku ima oko 300 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" u Šapcu Jasmina Stanković rekla je da se za deset dana jula udvostručio broj pacijenta sa simptomima virusa korona.

"Od 6. jula dobijamo testove svakondnevno, 80 do 90 testova koliko je kapacitet laboratorije", kaže doktorka i navodi da se kontakti šalju u kućnu izolaciju.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.