TREĆI SMRTNI SLUČAJ U ČAČKU ZA MANJE OD 24 SATA: Preminula još dva pacijenta starosti 72 i 45 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 15:30

TREĆI SMRTNI SLUČAJ U ČAČKU ZA MANJE OD 24 SATA: Preminula još dva pacijenta starosti 72 i 45 godina

Radi se o pacijentima starim 72 i 45 godina, koji su imali tešku kliničku sliku, ali i pridružene hroniče bolesti.

U Čačku su od posledica korona virusa preminule još dve osobe, što je treći smrtni ishod za manje od 24 sata.

- Narednih dana može se očekivati veći broj osoba na respiratoru, kao i veći broj umrlih, jer je to posledica toka bolesti. Međutim, ono što sledi ima zaravnjen pik, koji će početi da opada. Sledeće nedelje očekujem manji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broj inficiranih - rekao je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

U Opštoj bolnici Čačak, smešteno je 136 ležećih pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 26, a 8 pacijenata je priključeno na respiratore. U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovana su 2 pacijenta, do sada je izvršeno 89 pregleda, a iz  kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je 6 pacijenata.

Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnoj Gori preminule dve osobe od poseldica korona virusa

Izvor: Blic, 11.Jul.2020

Dva pacijenta preminula su u bolnici u Beranama od posledica virusa korona, a još dve osobe su životno ugrožene, rekao je direktor Budimir Dabetić.

Nastavak na Blic...

U Nišu od posledica korone preminula četiri pacijenta, u Čačku dva, u Novom Pazaru troje

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020, 13:43

Četiri pacijenta obolela od virusa korona preminula su u protekla 24 časa u Kliničkom centru u Nišu, troje u Novom Pazaru, dok su u Opštoj bolnici u Čačku od posledica iste zaraze preminule dve osobe...U četiri kovid bolnice unutar KC Niš trenutno se na lečenju nalaze 304 pacijenta, a kod 104...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.