Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021, 22:46

U KBC "Dr Dragiša Mišović" 12 dece obolelo od kovida, najmlađe ima 14 dana

Na Dečijem odeljenju KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu na lečenju je 12 dece obolelih od kovida, a najmlađi pacijent je beba stara samo 14 dana, čiji je stanje stabilno, kaže načelnica Olivera Ostojić.

I beba i mama su dobro, rekla je Ostojić za TV K. Napominjući da je kapacitet 80 kreveta, navodi da je od početka epidemije korona virusa bilo hospitalizovano oko 800 pacijenata i obavljeno oko 1.700 ambulantnih pregleda.

"Nije toliko masovno zaražavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dece", ukazala je Ostojić.

Naglasila je da se sada primaju i majke i pratioci, koji su, dodaje, uglavnom pozitivni na kovid-19.

"I oni su nam sada pacijenti", rekla je ona.

Ostojić je kazala da se uslovima kada nije epidemija, godišnje bolnički leči od 2.200 do 2.500 pacijenata i ostvari više od 25.000 ambulantnih pregleda.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.