Tužio satirični list zbog izbornog poraza

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužio satirični list zbog izbornog poraza

Kandidat za predsednika Francuske Fransoa Fijon, koji nije ušao u drugi krug izbora, tužio je francuski satirični časopis "Kanar anšene".

On je to učinio jer je, kako tvrdi, list širio "lažne vesti" da bi sabotirao njegovu kampanju i uticao na predsedničke izbore.

Francusko tužilaštvo će ispitati da li je taj nedeljnik, objavljivanjem navoda da je Fijon svojoj supruzi i deci obezbedio praktično nepostojeće poslove u parlamentu, prekršio zakon koji smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << krivičnim delom uticanje na izbore širenjem lažnih vesti ili klevetanjem. Za ovakvo kršenje zakona predviđena je maksimalna zatvorska kazna od godinu dana i novčana kazna od 15.000 evra.

Skandal koji je usledio nakon objavljivanja navoda u francuskom magazinu i pokretanje formalne istrage o tim navodima izbacili su iz koloseka Fijonovu kampanju, a ovaj konzervativni kandidat nije ušao u drugi krug nakon što je u prvom krugu bio trećeplasiran.

Satirični magazin je na Tviteru potvrdio da ga je Fijon tužio.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.