Izvor: Radio 021, 21.Jan.2021, 19:33

Tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak o prisluškivanju Vučića

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak u vezi sa navodima o neovlašćenom prisluškivanju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića još 15. decembra prošle godine, i naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova da o tome prikupi potrebna obaveštenja.

Tužilaštvo saopštava da je taj zahtev dopunjen 14. januara ove godine.

U saopštenju se objašnjava se da je cilj predistražnog postupka provera svih informacija i obaveštenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja su neophodna za rasvetljavanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem, a radi otkrivanja učinilaca i krivičnih dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal.

Predistražni postupak je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost, napominje se u saopštenju. O rezultatima predistražnog postupka, a po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal će obavestiti javnost.

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Milenković poznatiji kao Bagzi, nekadašnji zamenik načelnika UKP Srećko Lazić, samo je deo od skoro 50 ljudi koji su saslušani u predistrazi prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, o čemu opširnije na OVOM LINKU.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.