Tužba protiv Trampa zbog zabrane izbeglicama da uđu u SAD

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba protiv Trampa zbog zabrane izbeglicama da uđu u SAD

Nekoliko američkih udruženja za zaštitu građanskih prava, među kojima uticajna organizacija ACLU, podnele su danas tužbu protiv američkog predsednika Donalda Trampa zbog njegovog ukaza u kojem se izbeglicama iz nekih muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

Udruženja na čelu sa Unijom za slobodu građanskih prava u SAD (ACLU) podnele su tužbu saveznom sudu u Njujorku u kojem se traži da odmah budu oslobođena dvojica iračkih državljana koji se od sinoć nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na njujorškom međuarodnom aerodromu "Džon Kenedi" i kojima je na osnovu ukaza zabranjen ulazak u SAD.

Organizacije u tužbi navode da Iračani imaju vize za ulazak na teritoriju SAD.

Tužba je podneta protiv Trampa i ministarstva za unutrašnju bezbednosti.

Američki predsednik do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromosečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena. Kako je objašnjeno, državljanima ovih zemalja je zabranjen ulazak u SAD" kako bi se onemogućio ulazak "radikalnih islamskih terorista".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.