Turisti uništavaju 200 miliona godina stare otiske dinosaurusa jer misle da je obično kamenje

Izvor: Radio 021, 08.Maj.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti uništavaju 200 miliona godina stare otiske dinosaurusa jer misle da je obično kamenje

Turisti nesvesno uništavaju 200 miliona godina stare otiske dinosaurusa u Juti, upozorili su lokalni zvaničnici.

Najmanje deset praistorijskih otisaka raptora, dugih do 43 centimentra, nestalo je iz nacionalnog parka Red flit u poslednjih šest meseci.

"Turisti ne shvataju da je kamenje, koje podižu s tla i bacaju u vodu, zapravo prekriveno tragovima koje su ostavili dinosaurusi", izjavio je urpavnik parka Džoš Hansen.

Osoblje je u parku zato postavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dodatne znake upozorenja, kako bi se sprečio dalji vandalizam.  Takođe se razmatra angažovanje ronilaca, u pokušaju da se na površinu izvuku bačeni otisci, piše "Independent", a prenosi B92.

Ipak, mnogi od njih najverovatnije su bespovratno izgubljeni, što zbog raspadanja prilikom udara, što zbog razlaganja u vodi.

Park godišnje privuče više od 33 hiljada posetilaca.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.