Izvor: Radio 021, 20.Nov.2020, 17:26

Trodnevna žalost u Republici Srpskoj zbog smrti patrijarha, dan žalosti i u Budvi

Povodom smrti patrijarha Vlada Republike Srpske proglasila je danas trodnevnu žalost 20, 21. i 22. novembra.

Kako se navodi u saopštenju Biroa Vlade za odnose sa javnošću, ta tri dana će na institucijama Republike Srpske zastave biti spuštene na pola koplja, a kulturne i sportske manifestacije biće prilagođene danu žalosti.

Predsednik Opštine Budva Marko Carević proglasio je Dan žalosti 23. novembra zbog smrti patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je iz Carevićevog kabineta.

U Srbiji je zbog smrti patrijarha Irineja, koji je preminuo od posledica korona virusa, proglašena trodnevna žalost.

Srpska pravoslavna crkva je saopštila da će liturgija povodom smrti patrijarha biti služena u nedelju, u hramu Svetog Save, sa početkom u 9 časova, a potom i opelo.

Partijarh će biti sahranjen u kripti hrama Svetog Save.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN ŽALOSTI PROGLASILA I CRNA GORA! Budva tuguje za poglavarom SPC

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2020

Patrijarh Irinej preminuo je jutros od posledica korona virusa...Opština Budva proglasila je ponedeljak, 23. novembar Danom žalosti zbog smrti patrijarha SPC Irineja...Dan žalosti je proglasio predsednik Opštine Budva Marko Carević, saopšteno je iz njegovog kabineta...Patrijarh srpski umro je jutros...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

ZASTAVE NA POLA KOPLJA Gradonačelnik Brčkog proglasio Dan žalosti na dan sahrane patrijarha Irineja

Izvor: Blic, 20.Nov.2020

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić doneo je danas odluku o proglašenju dana žalosti na području Brčko distrikta BiH u nedelju 22. novembra, na dan sahrane Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.