Izvor: Radio 021, 13.Dec.2019, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Kada su dokumenti daleko od realnosti" u ponedeljak u CK13

Tribina "Kada su dokumenti daleko od realnosti" održaće se u ponedeljak, 16. decembra u Omladinskom centru CK13.

Ovaj događaj ujedno predstavlja i rezime ovogodišnjeg rada Foruma Roma Srbije koji poslednjih meseci deluje iz Omladinskog centra CK13.

Na tribini će govoriti članovi i članice Foruma Roma Srbije: Jasmina Drmaku, Radovan Jovanović i Jelena Krivokapić, dok će moderatorka biti Maja Solar, članica Kolektiva Gerusija i saradnica Foruma Roma Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Forum Roma Srbije je i ove godine nastavio rad na kritičkoj analizi međunarodno i državno utemeljenih politika inkluzije Roma i Romkinja u Srbiji. Pokazujući fragilnost i problematičnost tehnokratskih politika koje su, pre svega, zasnovane na dokumentu Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period 2016-2025, Forum Roma Srbije je objavio izveštaj iz senke u vidu publikacije "Između forme i realnosti - Izveštaj iz senke o sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji (perspektive aktivista)", a potom nastavio kritički da propituje, prikazuje i upozorava na realnost života romske zajednice u Srbiji.

Kritička analiza, aktivistički rad sa Romima i Romkinjama iz podstandardnih naselja, kao i seminari i tribine osmišljene u svrhe političke edukacije koja bi u konačnici vodila ka samoorganizovanju romske zajednice, pokazuju kako je vodeća "dokumentska" politika i dalje veoma udaljena od realnosti života Roma i Romkinja.

Na ovoj tribini razgovaraće se o problemu pristupa romske zajednice vodi, preko medijske kriminalizacije Roma i Romkinja, do analize razloga ranih brakova između Roma i Romkinja.

Tribina počinje u 19 časova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.