Izvor: Radio 021, 04.Nov.2019, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom praznika minimum granične kontrole između Srbije i Mađarske

Granične policije Srbije i Mađarske od 15. decembra do 15. januara primenjivaće sistem minimuma granične kontrole, kako bi bio ubrzan prelaz granice.

"Dogovorili smo se da u tom periodu, u kome se zbog božićnih i novogodišnjih praznika očekuje veći broj putnika, primenjujemo takozvani minimum granične kontrole i time ubrzamo i olakšamo njihov prolaz", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović posle sastanka sa mađarskim kolegom Šandorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pinterom u Novom Sadu.

Stefanović je naveo da su razgovarali i o merama koje mogu biti preduzete u narednom periodu na ubrzanju transporta ljudi i robe preko graničnih prelaza, kao i o strateškim rešenjima koji će trajno ubrzati saobraćaj preko granice. Prema njegovim rečima, to podrazumeva jačanje kapaciteta na graničnim prelazima i primenu novih tehnologija.

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, kako je saopštio MUP, razgovarali su i o saradnji dve policije na suzbijanju iregularnih migracija.

Stefanović je najavio da će u narednom periodu biti održana zajednička vežba naše Specijalne antiteorističke jedince i Antiterorističkog centra Mađarske.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.