Izvor: Radio 021, 04.Maj.2021, 22:10

Titov kadilak još u odličnom stanju, iznajmljuje se turistima za više od hiljadu evra

Službena letnja rezidencija Josipa Broza Tita tri decenije bila je na Brionskim ostrvima u Istri. Jedna od atrakcija Briona je tamno-zeleni "kadilak", koji su Titu poklonili jugoslovenski iseljenici iz Kanade 1953. godine.

Titov kabriolet dugačak je 560 centimetara, širok 200 centimetara, ima motor zapremine 5.000 kubnih centimetara, snage 260 konja i osam cilindara, i u odličnom je stanju.

Doživotni predsednik Jugoslavije u njemu je, do 1979. godine, po Brionima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vozio brojne državnike poput egipatskog predsednika Abdela Nasera, indijsku premijerku Indiru Gandi, ali i glumačke zvezde Sofiju Loren, Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona.

U sadašnjem Nacionalnom parku Brioni, Titov "kadilak" može se iznajmiti za vožnju po ostrvu.

Sat najma Brozovog oldtajmera staje 10.000 kuna (1.350) evra.

Poslednja poznata ličnost iz svetskog džet-seta koja je iznajmila raritetni automobil je američka glumica Salma Hajek koja je snimala film u Hrvatskoj pre dve godine, piše RTS.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.